Zelf maskers maken

Een goed begin van een kinderfeestje: als de taart op is en de kinderen nog om de tafel zitten, kunnen ze meteen aan de slag door zelf maskers te maken.

Papieren borden

Een eenvoudige manier van zelf maskers maken is om elk kind een papieren bordje te geven met aan beide kanten een gaatje er in. Dat kunt u vooraf doen met een perforator. Het handigst is, om vooraf ook al twee gaten in elk bordje te knippen op de plaats waar de ogen komen. Met de ogen als uitgangspunt, kunnen de kleine feestgangers nu met viltstift een gezicht op het bord tekenen.

Prijs voor het mooiste masker

Sommige kinderen vinden zelf maskers maken een eitje: een rondje voor de neus, een halve maan eronder en ja, er is een gezicht in te herkennen. U kunt de gasten stimuleren om er echt werk van te maken, door een prijsje uit te loven voor het mooiste masker.

Zelf de maskers maken

Bent u zelf erg creatief, dan kunt u ook met een dikke zwarte stift van te voren mooie, gestileerde koppen op de bordjes tekenen, die dan door de kinderen ingekleurd kunnen worden. Door de gaatjes doet u tenslotte een elastiekje.