Maskers maken voor je huid

Hoe kun je het beste maskers maken voor je huid?

Een masker moet vooral goed zijn voor je huid, je wilt een fris en stralend uiterlijk, dus zoek je naar de juiste ingrediënten om een goed masker te maken. Een aantal maskers voor je huid zal ik dan ook voor je op een rijtje zetten. Maskers voor je huid:

Kleimasker
Honingmasker
Olijfoliemasker
Yoghurtmasker
Maskers uit potjes of tubes

Hoe kun je de beste maskers maken?

Begin eens met een kleimasker. Je kunt groene klei kopen in de natuurwinkel, het is goedkoop, maar zeer waardevol voor je huid. Je hoeft het enkel met water te vermengen en op je huid en/of je gezicht te smeren. Je laat het enkele minuten inwerken, spoel de resten weg en het resultaat is geweldig. Je huid voelt zacht en fris aan. Zo maak je maskers voor je huid. Vermeng honing met wat slaolie en smeer dit op je huid. Je kunt dit ook enkele minuten laten inwerken en je huid voelt zijdezacht aan, nadat je het goed hebt afgespoeld.Dit is nog één van de beste maskers maken voor je huid. Een ander masker is het olijfoliemasker. Je hoeft je huid alleen maar in te smeren met olijfolie. Laat het enkele minuten inwerken en neem dan een douche met lauw water, met een zachte handdoek afdrogen, en je huid voelt aan als fluweel.

Nog één van de beste maskers maken voor je huid

Een volgende van de beste maskers maken voor je huid is het yoghurtmasker. Na een vermoeiende dag is dit een masker waar je geheel van opknapt. Rasp een komkommer en roer dit door een half pak yoghurt, even laten inwerken en na het afspoelen voelt je huid als herboren. De beste maskers maken voor je huid zitten misschien wel in potjes of tubes, maar hiervoor betaal je meer, dan wanneer je ze zelf maakt. Kijk vooral eens naar de ingrediënten en kijk of je zelf niet de beste maskers voor je huid kunt maken.